Dobrovský a Rusko : počátky vztahů česko-ruských a názory Josefa Dobrovského na Rusko - Kubka, František, 1894-1969 (Praha : Čin, 1926)
Publikace Dobrovský a Rusko se zabývá počátky česko-ruských vztahů a analyzuje názory Josefa Dobrovského na Rusko v širším kontextu českého národního obrození. Autor sleduje, jakým způsobem Dobrovský vnímal ruský jazyk, kulturu a politické poměry a jak jeho postoje ovlivnily formování českého intelektuálního prostředí přelomu 18. a 19. století.
Obsahuje bibliografické odkazy a rejstřík
Keywords: Dobrovský, Josef, -- 1753-1829; mezinárodní vztahy; kulturní vztahy; kulturní politika; slovanství; Česko; Rusko; studie; international relations; cultural relations; cultural policy; Slavism; Czechia; Russia; studies