Insurtech a vliv Covid-19 na vývoj Insurtech - Tran Duc, Tai; Ducháčková, Eva, 1958-; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Pandemie covidu-19 měla zásadní dopad na jednotlivce, společnosti a ekonomiky po celém světě a samozřejmě i na pojišťovnictví. Pojišťovny musí čelit mnoha výzvám, ale naskytují se zde i příležitosti v krátkodobém i dlouhodobém horizontu. I přes vysokou regulaci v tomto odvětví je kompletní modernizace a inovace z budoucího hlediska žádoucí a nevyhnutelná. Cílem diplomové práce je shrnout a objasnit, jak pandemické podmínky ovlivnily pojistný a zejména insurtech trh s výrazným zaměřením na americký sektor. Pozornost bude věnována subjektům, které mohou v nadcházejících obdobích ohrozit pojišťovny. Úvodní část pokrývá reakce pojišťoven u specifických pojištění, po kterém jsou představena pandemická ovlivnění napříč insurtech sektorem dle zvolených parametrů, včetně potenciálního vlivu big tech společností na pojišťovací sektor. Tato práce umožní čtenáři porozumět, jakým způsobem pandemie covidu-19 ovlivnila pojišťovnictví s důrazem na disruptory v budoucím měřítku.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses