Česko-německé kulturní standardy v pracovním prostředí - Svobodová, Tereza; Volfová, Jitka, 1982-; Matysová, Kamila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Bakalářská práce na téma Česko-německé kulturní standardy v pracovním prostředí analyzuje mezikulturními odlišnostmi mezi Českou republikou a Německem. Hlavním cílem bakalářské práce je identifikovat česko-německé kulturní standardy v pracovním prostředí a na základě sekundárních a primárních zdrojů podrobně popsat kulturní rozdíly v pracovním prostředí mezi Českou republikou a Německem a následně navrhnout doporučení pro Čechy v pracovních vztazích s Němci. Porozumění těmto kulturním rozdílům může velice často představovat rozdíl mezi úspěšným partnerským obchodním vztahem a neúspěchem. Data pro primární výzkum jsou získána pomocí hloubkových rozhovorů s dvanácti Českými respondenty, kteří pracovali v německém prostředí minimálně 1 rok. K naplnění cíle práce jsou získané informace z rozhovorů srovnány s teoretickými východisky získanými ze sekundárních zdrojů. Na závěr jsou zjištěné informace shrnuty a vyhodnoceny a na základě výsledků jsou navrhnuta doporučení pro Čechy v pracovních vztazích s Němci.
Vedoucí práce: Jitka Volfová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses