Komparace práce z domova a v zaměstnání u vybraného ekonomického subjektu - Axthelm, Lumír Daniel (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem přechodu na práci z domova u firmy CCS Česká společnost pro platební karty s.r.o., dále jen ,,firma“, vzhledem ke změnám způsobeným pandemií Covid-19. V teoretické části je uveden historický vývoj práce z domova, jsou definovány názvy home office, teleworking, produktivita práce a další pojmy s nimi spjaté, výhody a nevýhody, přínosy a rizika, současné trendy a používané aplikace při práci na dálku a doporučení zaměstnavatelům a zaměstnancům firem se s touto metodou co nejlépe vypořádat. Praktická část obsahuje představení firmy, získání primárních a sekundárních dat firmy, vyhodnocení a porovnání určitých aspektů a stanovení dopadu enormně rychlého přesunu na home office během období pandemie.