Motivace a spokojenost vysokoškolských studentů v ČR s prací při studiu - Muzikář, Michal; Legnerová, Kateřina, 1965-; Dohnalová, Marie, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Cílem diplomové práce je analyzovat motivaci a spokojenost vysokoškolských studentů v ČR s prací během studia včetně porovnání reality s očekáváním. V teoretické části je použita literární rešerše, jež objasňuje pojmy související se zkoumanou problematikou, jako pracovní trh, motivace nebo pracovní spokojenost. V úvodu praktické části je analyzována aktuální situace pracovních nabídek pro studenty v ČR následována dotazníkovým šetřením, jež slouží pro vyhotovení hlavního cíle studie. Součástí je rovněž komparace, která mezi sebou získané odpovědi porovnává. Veškeré výsledky jsou prezentovány formou grafů, tabulek a pro přiblížení následně okomentovány. Závěr pak posbíraná zjištění shrnuje v souvislostech. Součástí je rovněž doporučení pro firmy, jak k vysokoškolákům přistupovat a nepromarnit šanci využít jejich případný potenciál do budoucna.
Vedoucí práce: Kateřina Legnerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses