Praha šest set let církevní metropolí - Kop, František, 1906-1979 (Č.A.T., Českomoravské akciové tiskařské a vydavatelské podniky, 1944)
Publikace představuje historický přehled vývoje Prahy jako sídla arcibiskupství a významného centra církevního života v českých zemích. Autoři sledují založení pražského arcibiskupství roku 1344, jeho institucionální, duchovní i kulturní význam a proměny jeho postavení v průběhu staletí až do 20. století. Text je zaměřen na klíčové osobnosti církevní správy, vztahy mezi církevní a světskou mocí i na roli Prahy v širším kontextu českých a evropských dějin.