Praha šest set let církevní metropolí - Kop, František, 1906-1979; Bartůněk, Václav, 1899-1985; Novotný, Antonín, 1891-1978; Českoslovanská akciová tiskárna (V Praze : Č.A.T., Českomoravské akciové tiskařské a vydavatelské podniky, 1944)
Publikace představuje historický přehled vývoje Prahy jako sídla arcibiskupství a významného centra církevního života v českých zemích. Autoři sledují založení pražského arcibiskupství roku 1344, jeho institucionální, duchovní i kulturní význam a proměny jeho postavení v průběhu staletí až do 20. století. Text je zaměřen na klíčové osobnosti církevní správy, vztahy mezi církevní a světskou mocí i na roli Prahy v širším kontextu českých a evropských dějin.
Obsahuje bibliografické odkazy a rejstřík
Keywords: Katolická církev. -- Arcibiskupství pražské; 1344-1944; katolické církve; církevní dějiny; arcibiskupský úřad; církevní úřady; stát a církev; Praha (Česko); jubilejní publikace; Catholic churches; church history; archbishops‘ office; church offices; church and state; Prague (Czechia); jubilee books