Jan Evangelista Purkyně : badatel - národní buditel : soubor příspěvků o jeho životě a práci - Němec, Bohumil, 1873-1966; Matoušek, Otakar, 1899-1994 (Praha : Nakladatelství Československé akademie věd, 1955)
Sborník téměř padesáti samostatných článků je prvním svazkem řady, která bude zaměřena na všestranné prozkoumání bohaté činnosti Jana Ev. Purkyně. Část sborníku tvoří referáty přenesené r. 1953 na liblické konferenci o purkyňovském bádání. Příspěvky jsou rozděleny do 5 dílů: I. Ideový profil, II. Život, III. Dílo, IV. Příspěvky a dokumenty, V. Zprávy o purkyňovském bádání - Obrazová část přináší dokumentární fotografie, souvisící s Purkyňovým životem a dílem.
Rodokmen české větve rodiny Purkyňů
Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
Keywords: Purkyně, Jan Evangelista, -- 1787-1869; 18.-19. století; 1787-1869; přírodovědci; fyziologové; lékaři; filozofové; Česko; biografie; sborníky; 18th-19th centuries; naturalists; physiologists; physicians; philosophers; Czechia; biography