Spotřební chování domácností - Kubátová, Lucie; Bartošová, Jitka; Bína, Vladislav, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Cílem této diplomové práce bylo analyzovat spotřební chování domácností v České republice na základě jejich společensko-ekonomických, demografických a regionálních charakteristik. Vycházela jsem proto z nejaktuálnějších dat Statistiky rodinných účtů od Českého statistického úřadu, pro část práce bylo nevyhnutelné zažádat o přístup k důvěrným údajům. Interpretovala jsem rozdílné spotřební koše rozdílných skupin domácností, rozdělených podle zmíněných charakteristik. Zaměřila jsem se na výdaje za bydlení, vodu, energii a paliva, protože tento výdajový sektor napříč domácnostmi velké rozdíly. Skrze lineární regresi jsem určil nejvýznamnější determinanty výše podílu tohoto sektoru na posledních výdajích domácností v ČR. Přínosná je identifikace a porozumění rozdílnostem v rozložení výdajů u různých skupin domácností.
Vedoucí práce: Jitka Bartošová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses