Management udržitelného rozvoje měst - Marešová, Eliška (2023)
Diplomová práce se zabývá tématem udržitelného rozvoje měst. Práce byla zaměřena na dvě metodicky vybraná města. Hlavním cílem práce je zhodnocení nastavení a řízení udržitelného rozvoje měst a zjištění, jaké aktivity v této oblasti města realizují. Nejprve jsem provedla literární rešerši na téma udržitelný rozvoj a představila programy a asociace, které se udržitelným rozvojem zabývají. Praktická část spočívala v tématické analýze strategických a koncepčních dokumentů měst. Dále jsem metodickým postupem vybrala tři projekty z každého města a provedla terénní výzkum. Terénní výzkum spočíval v porovnání plánovaného/zaznamenaného stavu s reálným stavem. Na závěr práce jsem provedla zhodnocení obou měst a navrhla možné oblasti/projekty, kterými by se v budoucnu mohla zabývat.