Rozhodování o koupi bytu s využitím simulace Monte Carlo - Suchý, Michal (2023)
Tato práce si klade za cíl řešit problém rozhodování při výběru ideální investiční nemovitosti k pronájmu. Zaměřuje se na koupi bytu ve vybrané lokalitě a konzultace s realitními kancelářemi poslouží k získání odborných poznatků zejména o riziko-vých faktorech. Výzkum je založen na několika faktorech. Tři základní faktory jsou: cena pronájmu za m2, počet pronajatých měsíců v roce a budoucí prodejní cena. Pro rozhodovací problém je použita simulační metoda Monte Carlo. Cílem určení nejlepší možnosti mezi nemovitostmi. Součástí řešení je i vyhodnocení jednotlivých riziko-vých faktorů na základě jejich citlivosti na změny optimalizačních kritérií.