Rozhodování o koupi bytu s využitím simulace Monte Carlo - Suchý, Michal; Bína, Vladislav, 1979-; Přibyl, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Tato práce si klade za cíl řešit problém rozhodování při výběru ideální investiční nemovitosti k pronájmu. Zaměřuje se na koupi bytu ve vybrané lokalitě a konzultace s realitními kancelářemi poslouží k získání odborných poznatků zejména o riziko-vých faktorech. Výzkum je založen na několika faktorech. Tři základní faktory jsou: cena pronájmu za m2, počet pronajatých měsíců v roce a budoucí prodejní cena. Pro rozhodovací problém je použita simulační metoda Monte Carlo. Cílem určení nejlepší možnosti mezi nemovitostmi. Součástí řešení je i vyhodnocení jednotlivých riziko-vých faktorů na základě jejich citlivosti na změny optimalizačních kritérií.
Vedoucí práce: Vladislav Bína
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses