Postoje českého pivaře v souvislosti s COVID-19 - Stráský, Maxmilián; Tripes, Stanislav; Šimůnek, Michal, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Diplomová práce se zabývá prožitky a spotřebou piva českých pivařů během pan-demie Covid-19. Cílem práce je zhodnotit, jakým způsobem se změnily motivy čes-kých pivařů ke spotřebě piva během pandemie Covid-19. Rešerše literatury poskytu-je přehled o zahraničních studiích provedených na dané téma. Praktická část se vě-nuje výzkumu na vzorku českých pivařů, zástupců dělnických profesí. Pro naplnění cíle práce byla zvolena interpretativní fenomenologická analýza, sběr dat probíhal s pomocí hloubkových rozhovorů. Na základě výzkumu bylo zjištěno, že respondenti i přes uzavření hospod udrželi svou spotřebu a hledali alternativní řešení, jak pivo konzumovat. Hlavním důvodem udržení spotřeby byla sociální interakce a vztah k pivu, dále přebytek volného času a negativní životní změny.
Vedoucí práce: Stanislav Tripes
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses