Analýza výhod a nevýhod přijetí eura - Kotenová, Nikola; Hajdíková, Taťána; Pospíšil, Jan, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Diplomová práce se zabývá hodnocením dopadů přijetí eura na typ společnosti s obchodním modelem „smluvní výrobce“. Na rozvahových položkách ukazuje důležitost použitého kurzu a postupu při přepočtu na euro a na výsledkových účtech možné dopady. Následně zobrazuje náklady a výnosy spojené s touto změnou. Cílem práce je zhodnotit výhody a rizika spojená s přijetím eura ve společnosti ABC, s.r.o. z účetního hlediska a navrhnout opatření pro úspěšnou implementaci této změny. V práci je provedena analýza účetních dat, výpočet koeficientů pro přepočet dat a simulace přijetí eura v roce 2021. Kvantitativní metoda je podpořena polostrukturovanými rozhovory. V závěru jsou formulovány dosažené výsledky a navržený postup pro bezproblémový přechod na novou měnu.
Vedoucí práce: Taťána Hajdíková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses