Spotřební chování domácností - Holková, Barbora; Bartošová, Jitka; Váchová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Diplomová práca skúma zmeny spotrebiteľského správania spôsobeného pandémiou COVID-19. Cieľom práce je zistiť, aké príjmy a výdavky majú domácnosti na Slovensku, aký vplyv mala pandémia COVID-19 na ich spotrebiteľské správanie a či sa po skončení pandémie vrátili všetky nové zvyklosti do stavu spred pandémie. Literárna rešerš obsa-huje rôzne pohľady na pojmy súvisiace so spotrebiteľským správaním a významom jeho skúmania. Druhá časť rešerše je zameraná na pandémiu COVID-19 a jej vplyv na zmeny spotrebiteľského správania na Slovensku a v zahraničí. Praktická časť práce obsahuje vyhodnotenie dotazníkového výskumu realizovaného na slovenských domácnostiach, doplnený dátami zo Štatistického úradu Slovenskej republiky. Závislosti sú skúmané pomocou Chí-kvadrátu a McNemarovho testu.
Vedoucí práce: Jitka Bartošová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses