Analýza faktorů ovlivňujících spotřebitele při výběru tepelného zdroje - Hejdová, Hana; Syrovátka, Oldřich; Kuncová, Martina, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Diplomová práce se zaměřuje na rozhodující faktory ovlivňující spotřebitele při výběru nového zdroje na vytápění v souvislosti s dotačními programy vypsanými v ČR na podporu výměny zdroje. Cílem práce je pomocí multikriteriální metody TOPSIS seřadit a porovnat varianty tepelných zdrojů podle preferencí spotřebitele a experta. Další výzkumnou částí je evaluace dotací vypsaných v současné době na podporu zdrojů využívajících obnovitelnou energii. Literární rešerše se zabývá klimatickou krizí, ekonomickými postoji zemí k přijímání mitigačních a adaptačních opatření a zhodnocení dotačních programů Nová zelená úsporám a Kotlíkové dotace. V metodice je popsán samotný výzkum práce, který je založen na analýze energetického trhu a dotazníkovém šetření mezi spotřebiteli a experty. Předpokladem je rozdílný rozhodovací proces v závislosti na množství informací, kterými obě skupiny disponují. Aplikační část prezentuje a vyhodnocuje data získaná z provedených šetření.
Vedoucí práce: Oldřich Syrovátka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses