Problematika Smart City ve vybraném městě - Křikava, Bronislav (2023)
Cílem diplomové práce je zpracovat koncept řešení Smart City v Jindřichově Hradci se zaměřením na chytré parkoviště a dopravní navigační systém. V teoretické části jsou využita primární data z vědeckých odborných článků, dále data z již realizovaných projektů v České republice a zahraničí a případové studie. Současně je představeno, jak chytré digitální a komunikační technologie mohou v chytrých městech způsobit digitální a technologickou propast. Metodický aparát v praktické části reprezentuje kvalitativní výzkum strategických dokumentů města a expertní rozhovory s představiteli města a dalšími odborníky z oblasti Smart City. Kvantitativní přístup je použit při realizaci on-line dotazníkového šetření respondentů se vztahem k městu (obyvatelé města, respondenti dojíždějící za prací a vzděláním). V závěru diplomové práce jsou získané informace podrobeny analýze a interpretovány výsledky. Na základě těchto výsledků je navržen vhodný Smart projekt.