Problematika Smart City ve vybraném městě - Křikava, Bronislav; Přibyl, Vladimír; Váchová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Cílem diplomové práce je zpracovat koncept řešení Smart City v Jindřichově Hradci se zaměřením na chytré parkoviště a dopravní navigační systém. V teoretické části jsou využita primární data z vědeckých odborných článků, dále data z již realizovaných projektů v České republice a zahraničí a případové studie. Současně je představeno, jak chytré digitální a komunikační technologie mohou v chytrých městech způsobit digitální a technologickou propast. Metodický aparát v praktické části reprezentuje kvalitativní výzkum strategických dokumentů města a expertní rozhovory s představiteli města a dalšími odborníky z oblasti Smart City. Kvantitativní přístup je použit při realizaci on-line dotazníkového šetření respondentů se vztahem k městu (obyvatelé města, respondenti dojíždějící za prací a vzděláním). V závěru diplomové práce jsou získané informace podrobeny analýze a interpretovány výsledky. Na základě těchto výsledků je navržen vhodný Smart projekt.
Vedoucí práce: Vladimír Přibyl
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses