Příčiny kyberšikany na vybraných základních a středních školách na Jindřichohradecku a Táborsku - Hrušková, Eva; Hanousek, Vladimír; Hiršová, Miloslava, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku šikany a kyberšikany, tedy na zločin, který probíhá prostřednictvím internetu a sociálních sítí. Bakalářská práce je primárně zaměřena na žáky základních a studenty středních škol. Práce se rozděluje na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou systematicky setříděné poznatky z oblasti kyberšikany a pro lepší pochopení problematiky obsahuje důležité základní pojmy, včetně uvedení přehledu právních předpisů, které řeší danou problematiku a v neposlední řadě tato část obsahuje nejčastější příčiny vzniku kyberšikany a prevenci. Praktickou část tvoří kvantitativní výzkum, který je zpracován formou dotazníkového šetření na základních a středních školách. Dotazník byl určen a vyplněn ze strany žáků a studentů. Pro lepší vypovídající hodnoty byly provedeny rozhovory s pedagogy. Dotazník ověřil, jakou mají žáci a studenti informační úroveň o kyberšikaně. Jednotlivé odpovědi jsou porovnávány podle různých kritérií, např. pohlaví nebo věku. Závěr shrnuje průběh vypracování bakalářské práce, odůvodnění, proč byl vybrán tento výzkumný vzorek a v neposlední řadě je zmíněno naplnění cílů.
Vedoucí práce: Vladimír Hanousek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses