Předpoklady a podmínky pro podporu sportu pro všechny z městských rozpočtů - Sekyrová, Klára (2023)
Cílem této diplomové práce je zjistit na základě jakých předpokladů a podmínek je podporován sport pro všechny z městských rozpočtů v jednotlivých městech Jihočeského kraje, jaké klíčové faktory a kritéria rozhodují o přerozdělování dotací do sportu pro všechny na městské úrovni a jaké jsou rozdíly v uchopení sportu pro všechny v jednotlivých městech Jihočeského kraje. V rámci této práce mohou být nalezeny možné nové náměty k upravení Koncepce Sportu 25, aby docházelo k větší podpoře sportu pro všechny nebo také využití kritérií pro přerozdělování dotací a větší podpory sportu pro všechny jak na národní úrovni, tak i pro města a obce. Data potřebná k výzkumu byla získána na základě polostrukturovaných rozhovorů se zastupiteli, radními, členy komisí nebo zástupci sportovních organizací působících ve vybraných městech a na základě analýzy dokumentů jednotlivých zvolených měst Jihočeského kraje jako například analýza dokumentů upravující rozdělování dotaci, dotační programy a účetní dokumenty, strategické plány rozvoje daného města či prostudování záznamů ze zastupitelstva, které obsahují například písemné body programu, kde se probírala podpora sportu.