Předpoklady a podmínky pro podporu sportu pro všechny z městských rozpočtů - Sekyrová, Klára; Král, Pavel; Šimáček, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Cílem této diplomové práce je zjistit na základě jakých předpokladů a podmínek je podporován sport pro všechny z městských rozpočtů v jednotlivých městech Jihočeského kraje, jaké klíčové faktory a kritéria rozhodují o přerozdělování dotací do sportu pro všechny na městské úrovni a jaké jsou rozdíly v uchopení sportu pro všechny v jednotlivých městech Jihočeského kraje. V rámci této práce mohou být nalezeny možné nové náměty k upravení Koncepce Sportu 25, aby docházelo k větší podpoře sportu pro všechny nebo také využití kritérií pro přerozdělování dotací a větší podpory sportu pro všechny jak na národní úrovni, tak i pro města a obce. Data potřebná k výzkumu byla získána na základě polostrukturovaných rozhovorů se zastupiteli, radními, členy komisí nebo zástupci sportovních organizací působících ve vybraných městech a na základě analýzy dokumentů jednotlivých zvolených měst Jihočeského kraje jako například analýza dokumentů upravující rozdělování dotaci, dotační programy a účetní dokumenty, strategické plány rozvoje daného města či prostudování záznamů ze zastupitelstva, které obsahují například písemné body programu, kde se probírala podpora sportu.
Vedoucí práce: Pavel Král
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses