Faktory motivace zaměstnanců v odvětví fast-foodu - Závranská, Tereza (2023)
Cílem této bakalářské práce je zjistit, zda předpoklad, že motivace k práci je ovlivněná generačními rozdíly zaměstnanců. Práce je rozdělená na teoretickou, me-todickou a praktickou část. V teoretické části jsou definovány pojmy spjaté s motivací v managementu a dalších příbuzných věd jako je psychologie aj., a dále motivace za-městnanců. Metodická část popisuje, jakým způsobem je výzkum prováděn, cíle a postupy výzkumu, dále, jak je výzkum analyzován. Výzkum je tvořen kvantitativním dotazníkem. Praktická část analyzuje výsledky dotazníku a zpracovává předpoklad zadaný autorkou. Bylo zjištěno, že hlavním motivačním faktorem pro starší generaci jsou peníze, zatímco mladší generace jsou orientovány spíše na karierní růst.