Právne aspekty zdanenia prenájmu nehnuteľností v Španielsku - Brathová, Michaela; Grmelová, Nicole, 1975-; Tomčiak, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Bakalárska práca sa zaoberá rôznymi druhmi prenájmu nehnuteľností v Španielsku, príjmami z prenájmu a právnou úpravou týkajúcou sa ich zdanenia, zatiaľ čo dôraz je kladený na pohľad prenajímateľa ako fyzickej osoby. Cieľom práce je identifikovať kľúčové právne aspekty zdanenia prenájmu nehnuteľnosti španielskeho rezidenta a neskôr aj nerezidenta. Zároveň má posledná časť práce čitateľovi prenajímajúcemu nehnuteľnosť v Španielsku priniesť stručný prehľad nevyhnutných povinností nerezidenta spojených s touto činnosťou. Zámerom prvých dvoch kapitol je vytvoriť obraz o aktuálnej situácii na španielskom trhu nehnuteľností a o právnej úprave týkajúcej sa rozoberanej problematiky. Hlavný prínos práce spočíva v kapitolách 3 a 4, kde priebežne vyvodzované čiastkové závery na základe analýz potenciálne problematických bodov španielskej právnej úpravy čitateľovi poskytujú prehľad rozhodujúcich činiteľov a zároveň upozorňujú na najspornejšie otázky v tomto kontexte.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses