Energetická krize : cesta ke klimatické neutralitě - Kossygin, Danila (2023)
Cílem této bakalářské práce je důkladně prozkoumat problematiku energetické krize a identifikovat společné rysy mezi minulými a současnými energetickými krizemi. K dosažení těchto cílů bude provedena analýza energetické krize, porovnání kvantitativních údajů a ukazatelů předchozích a současné krizí a pomocí metody dedukce budou identifikovány podobné příznaky typické pro krize v energetice.