Finanční analýza společnosti Moravia plast, spol. s r.o. - Robková, Eva (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá finanční analýzou podniku Moravia Plast, spol. s r.o. v letech 2017-2021. Cílem práce je zhodnotit finanční zdraví podniku, vliv počátku pandemie COVID-19 v roce 2020 na jeho finanční zdraví a úvěruschopnost (riziko pro věřitele). Práce začíná teoretickým seznámením se s finanční analýzou a účetními výkazy, pokračuje kapitolou s informacemi o firmě, konkurentech, pandemii COVID-19 a v následujících dvou kapitolách se zabývá zhodnocením hodnot absolutních a poměrových ukazatelů v porovnání se společnostmi konkurenčními. V poslední páté kapitole se práce věnuje bankrotním a bonitním modelům s výpočtem Kralicekova quicktestu sloužícím k ohodnocení finančního zdraví společnosti.