Finanční analýza společnosti Moravia plast, spol. s r.o. - Robková, Eva; Šmídová, Radana, 1977-; Strobach, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá finanční analýzou podniku Moravia Plast, spol. s r.o. v letech 2017-2021. Cílem práce je zhodnotit finanční zdraví podniku, vliv počátku pandemie COVID-19 v roce 2020 na jeho finanční zdraví a úvěruschopnost (riziko pro věřitele). Práce začíná teoretickým seznámením se s finanční analýzou a účetními výkazy, pokračuje kapitolou s informacemi o firmě, konkurentech, pandemii COVID-19 a v následujících dvou kapitolách se zabývá zhodnocením hodnot absolutních a poměrových ukazatelů v porovnání se společnostmi konkurenčními. V poslední páté kapitole se práce věnuje bankrotním a bonitním modelům s výpočtem Kralicekova quicktestu sloužícím k ohodnocení finančního zdraví společnosti.
Vedoucí práce: Radana Šmídová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses