Podpora cestovného ruchu Prahy v reakcii na pandémiu COVID-19 - Geletová, Alexandra; Luštický, Martin, 1982-; Čihák, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Bakalárska práca sa zaoberá tematikou cestovného ruchu v reakcii na aktuálnu tému celosvetovej pandémie vírusového ochorenia COVID-19. Predmetom skúmania sa stala podpora turizmu v Prahe v čase pandémie, ako jednej z najviac zasiahnutých turistických destinácii. Cieľom práce je analyzovať podporu cestovného ruchu zo strany miestnej samosprávy, v hlavnom meste Českej republiky, z pohľadu kľúčových destinačných stakeholders. Ďalej navrhnúť manažérsky-marketingové opatrenia na zlepšenie úrovne tejto podpory. Teoretická časť práce je zameraná na cestovný ruch, jeho význam, vývoj a novodobé trendy. Ďalšie kapitoly sa venujú destinácii, destinačnému riadeniu a vplyvu pandémie COVID-19 na cestovný ruch vo svete a v Českej republike. Súčasťou praktickej časti je analýza podpory zo strany hlavného mesta a odporúčania na jej zlepšenie. Zdrojom dát sa stali pološtruktúrované rozhovory s jednotlivými predstaviteľmi ubytovacích zariadení pôsobiacich na území Prahy.
Vedoucí práce: Martin Luštický
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses