Vliv oblíbeného influencera na české uživatelky Instagramu s využitím parasociální interakce - Šilhová, Veronika; Novák, Michal; Bažantová, Simona; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Předmětem této bakalářské práce je především to, jak oblíbený influencer ovlivňuje české uživatelky Instagramu. Spotřebitelé mají tendenci vnímat podporu výrobků ze strany celebrit jako užitečnou, pokud poskytují správné informace o výrobcích. Mohou tak být ovlivněni čímkoli, ať už se jedná o praktikování zdravějšího životního stylu, zvažování kosmetické operace nebo používáním dané kosmetické značky. Rovněž platí, že čím více je celebrita vnímaná jako příbuzná, tím pravděpodobnější bude, že fanoušci vyjádří celebritě podporu tím, že podporované produkty zakoupí. V praktické části si respondenti vyberou svého oblíbeného influencera a následně pomocí dotazníkového šetření budou odpovídat na otázky s ním spojené. Na závěr jsou vyhodnoceny výsledky a také jsou diskutovány důsledky parasociální interakce.
Vedoucí práce: Michal Novák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses