Cost of illness spinální muskulární atrofie - Kubešová, Denisa; Kandilaki, Daniela, 1985-; Pažitný, Peter, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Diplomová práce je zaměřena na výzkum nákladů spojených s onemocněním spinální muskulární atrofie. Pomocí dotazníkového šetření je proveden sběr informací od jednotlivých respondentů, kteří se do výzkumu zapojili pomocí výzvy pacientské organizace SMÁci, která sdružuje pacienty s tímto onemocněním. Výzkum se dotazuje na přímé zdravotní, přímé nezdravotní a nepřímé náklady vznikající v souvislosti s onemocněním. Na základě vytvořeného metodického rámce a prvotní rešerše ohledně managementu onemocnění jsou data následně interpretována dle předem vytyčených cílů výzkumu. Výsledky výzkumu mohou u široké veřejnosti pomoci porozumět finanční náročnosti onemocnění a následně i vyvolat diskuzi v odborných kruzích.
Vedoucí práce: Daniela Kandilaki
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses