Finanční analýza společnosti Ernst & Young, s.r.o. a její srovnání s ostatními konkurenty tzv. Velké čtyřky - Srdýnko, Martin (2023)
Cílem této bakalářské práce je provést finanční analýzu společnosti Ernst & Young, s.r.o. pro potřeby banky. Pro analýzu budou použity vertikální a horizontální analýza finančních výkazů, poměrové finanční ukazatele a porovnání se skupinou tzv. velké čtyřky, do které patří Ernst & Young, PricewaterhouseCoopers, KPMG a Deloitte. V práci jsem pro lepší orientaci ve výsledcích spojil teoretickou a praktickou část do jednoho celku. Výsledkem analýzy je pozitivní hodnocení, které podporuje schválení úvěru vzhledem k přijatelným finančním výsledkům a dostatečnému zajištění společnosti.