Softwarová platforma pro podporu mentoringu v organizacích - Vacek, Zbyšek; Pecinovský, Rudolf, 1954-; Oraný, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Tématem diplomové práce je návrh a implementace webové aplikace pro podporu mentoringu v malých a středních organizacích. Cílem práce je vytvoření softwarového řešení, které bude podporovat mentoringový vztah a bude použitelné jak pro mentory, tak pro jimi rozvíjené mentees. Primární zaměření aplikace je pro menší a střední organizace. Sekundárně jí lze využít i pro individuální mentoringové vztahy. Vývoji aplikace předchází teoretická část. V té je představen samotný mentoring jako forma rozvoje jedince. Jsou zde popsány jeho principy, přínosy a rozdíly oproti jiným formám rozvoje. Dále je popsána role mentora a mentee v jejich vztahu. Následuje analýza současného stavu v oblasti softwarové podpory mentoringu a porovnání již existujících řešení. Na základě teoretické části jsou definovány požadavky na aplikaci. V praktické části je popis programovacích jazyků, frameworků a dalších technologií použitých pro vývoj programu. Důležité části kódu jsou objasněny a dány do souvislostí. Aby bylo možné na tuto práci a vytvořenou aplikaci snadno navazovat, je popsán i postup zprovoznění lokálního vývojového prostředí. Výstupem této práce je zdrojový kód výsledné aplikace a dokumentace pro její uživatele.
Vedoucí práce: Rudolf Pecinovský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses