Klíčové determinanty kongresového cestovního ruchu v České republice a v Rakousku - Černá, Andrea (2023)
Cílem práce je komparovat dynamiku vývoje kongresového turismu v Rakousku a České republice a identifikovat klíčové determinanty tohoto vývoje. Práce zkoumá vztah turistické atraktivity země a kongresového turismu a prokazuje, že Rakousko je měřitelně atraktivnější turistickou destinací než Česká republika, mj. analýzou souhrnných indexů TTCI a GPI jako kriteriálních ukazatelů konkurenceschopnosti zemí jako turistických destinací. Při posouzení vztahu konkurenceschopnosti regionu (země) a počtu akcí a účastníků na akcích kongresového turismu vede práce k závěru, že vývoj kongresového turismu v obou zemích nezávisí na inovační konkurenceschopnosti v evropském měřítku.