Projekt SEO kampaně vybraného e-shopu - Vágnerová, Anna; Sedláček, Jiří, 1963-; Macas, Albert; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Diplomová práce se zabývá SEO analýzou a optimalizací vybraného e-shopu. V úvodu diplomové práce je analyzován pojem online marketing a jeho druhy včetně významu vyhledávačů v online marketingu. Následující kapitola se věnuje pojmu SEO, jeho historii, vývoji a faktorům, které ho ovlivňují. Těmi je například obsah webu, architektura webu, HTML včetně příkladů správné sémantiky, která je porovnávána se stávajícím stavem e-shopu, důvěra a bezpečnost stránky, její odkazy a důraz na uživatele. Následně je představena optimalizace jako proces, která zahrnuje technické SEO (rychlost webu, funkčnost na mobilních zařízeních, kvalitu kódu, zabezpečení webu), obsahové SEO (meta názvy, obsah, interní prolinkování, aktuálnost, odchozí odkazy) a zpětné odkazy (příchozí odkazy, anchor texty, relevance, autorita odkazů). V krátkosti jsou představeny SEO metody. Třetí kapitola se věnuje webové analytice a jejím metrikám a dimenzím. Čtvrtá kapitola se věnuje Google Analytics, jeho vývoji, sběru a spolehlivosti dat, jeho dimenzím a metrikám. Pátá kapitola už analyzuje samotný e-shop. Je popsán stávající stav e-shopu a analýza na základě faktorů, které jsou popsány v teoretické části této práce a vytvořena SEO kampaň, ze které je následně provedena nákladová, časová a riziková analýza.
Vedoucí práce: Jiří Sedláček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses