Konkurenční výhoda pivovarů požadovaná vysokoškolskými studenty - Korotvičková, Radka (2023)
Cílem této práce je pomocí kvantitativního výzkumu zjistit, co by měly pivovary udělat, aby motivovaly studenty konzumovat pivo. Výzkumnými otázkami je zjistit, jaký motiv vede studenty ke konzumaci piva, v jakém obalu studenti nejčastěji konzumují pivo a v jaké souvislosti studenti nejčastěji konzumují pivo. Metodou sběru dat je dotazníkový arch vytvořený v Google Forms. Cílovou skupinou jsou studenti ekonomicko-manažerských fakult. Aplikační část je tvořena základní analýzou, kde jsou uvedené souhrny z dotazníku. V následné analýze jsou využity parametrické testy - Chí-kvadrát, Spearmanův korelační koeficient a ANOVA. Studenti preferují točené pivo u posezení s přáteli. Hlavním motivem pro konzumaci piva je chuť.