Řízení nákladů v konkrétní společnosti - Matoušková, Hana (2023)
Cílem této práce je zhodnocení řízení nákladů společnosti ROKA Transport, s.r.o., aplikace různých metod kalkulací a ověření, zda firma používá vhodné postupy třídění nákladů. První část je zaměřena na literární rešerši řízení nákladů a kalkulací. Druhá část se zabývá analyzovanou společností, návrhem kalkulace úplných nákladů a návrhem kalkulace variabilních nákladů. Ukazatelé z literární rešerše jsou v aplikační části aplikovány na data podniku, která vycházejí z upravených finančních výkazů společnosti. Tyto hodnoty jsou následně vyhodnoceny a porovnány. V závěru aplikační části je celkové zhodnocení dosažených výsledků a návrh řešení řízení nákladů společnosti ROKA Transport, s.r.o.