Řízení nákladů v konkrétní společnosti - Matoušková, Hana; Kozáková, Petra; Pevná, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Cílem této práce je zhodnocení řízení nákladů společnosti ROKA Transport, s.r.o., aplikace různých metod kalkulací a ověření, zda firma používá vhodné postupy třídění nákladů. První část je zaměřena na literární rešerši řízení nákladů a kalkulací. Druhá část se zabývá analyzovanou společností, návrhem kalkulace úplných nákladů a návrhem kalkulace variabilních nákladů. Ukazatelé z literární rešerše jsou v aplikační části aplikovány na data podniku, která vycházejí z upravených finančních výkazů společnosti. Tyto hodnoty jsou následně vyhodnoceny a porovnány. V závěru aplikační části je celkové zhodnocení dosažených výsledků a návrh řešení řízení nákladů společnosti ROKA Transport, s.r.o.
Vedoucí práce: Petra Kozáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses