Vnímaná efektivita meetingů napříč úrovněmi pracovního zařazení v organizaci - Mňuk, Tereza (2023)
Tématem diplomové práce je problematika vnímání efektivity meetingů napříč úrovněmi pracovního zařazení v organizaci. Cílem diplomové práce bylo ověření vztahu mezi vnímanou efektivitou meetingů a úrovněmi pracovního zařazení, se zaměřením na oblast úkolů řešených na meetingu a úkolů reflektující úrovně řízení dle teorie strat a také na charakteristickou náplň meetingů. Po provedené literární rešerši byl výzkum zaměřen na rutinní meetingy, teoretická část práce se také věnovala oblastem efektivity meetingů, organizační struktuře organizace a konceptu requisite organization vycházejícího ze stratified systems theory. Na základě provedené rešerše byl sestaven výzkumný model a sestaveny hypotézy. Vztahy byly ověřovány kvantitativním výzkumem provedeným prostřednictvím dotazníkového šetření a následně za pomoci otestování odvozených hypotéz a vztahů výzkumného modelu. Diplomová práce tyto vztahy zkoumá a vyvozuje závěry.