Důvody využívání self-trackingových aplikací a ochota uživatelů za ně zaplatit - Malý, Vojtěch; Šimůnková, Klára; Bažantová, Simona; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Hlavním cílem této bakalářské práce je čtenářům přiblížit trend self-tracking a aplikace s ním spjaté. Práce se zabývá fenoménem self-tracking, aplikacemi s ním spojované a ochotou uživatelů platit za tyto aplikace. Teoretická část se zabývá převážně aplikace-mi, které jsou zpoplatněné, z důvodu zkoumání ochoty uživatelů si je předplácet. Jsou zde ale představeny i bezplatné verze aplikací, které je možné si předplácet. V práci je nastíněn i vliv self-trackingu na chování uživatelů. Metodou sběru dat práce je online dotazník, který přiblíží ochotu uživatelů platit za aplikace nebo např. účely proč uživa-telé self-trackingové aplikace a zařízení využívají. V teoretické části jsou představeny nejpoužívanější self-trackingová zařízení, aplikace a trendy. Součástí práce je také dis-kuse, kde autor okomentuje výsledky ze svého výzkumu, dále je rozvine a prováže s literární rešerší.
Vedoucí práce: Klára Šimůnková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses