Exportní strategie společnosti W.A.G. payment solutions, a.s. - Dvořáková, Nina; Halík, Jaroslav, 1961-; Šmucr, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Společnost W.A.G. payment solutions, a.s. neboli Eurowag má specifickou exportní strategii, převážně využívá způsobu fúzí a akvizic, skrze které exportuje své zboží a služby na zahraniční trhy. V mé práci se proto budu zaměřovat a zkoumat jednotlivé akvizice posledních let. Cílem práce je zjistit, zda dochází k úpravě strategie po akvírování jiné společnosti a co každá jednotlivá akvizice firmě přinesla. Tím se dostanu k posouzení hypotézy, zda je Eurowag konkurenceschopný i bez úpravy strategie. Zvolila jsem metodiku rozhovorů se zaměstnanci, kteří se významně podílejí na utváření strategie a lze je považovat za odborníky v tomto odvětví spolu s detailním prostudováním doporučených dokumentů, např. výroční zpráva. Hlavní hypotéza se po uskutečněném výzkumu naplnila.
Vedoucí práce: Jaroslav Halík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses