Genderové kontroverze v reklamě : Genderové stereotypy a jejich vnímání spotřebitelem středoevropského trhu - Paděra, Filip; Král, Petr, 1979-; Henzl, Jindřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Práce se věnuje problematice využití genderových stereotypů v reklamách a jejich vnímání spotřebitelem středoevropského trhu. Jejím cílem je pak především skrze vlastní výzkum provedený v rámci třech vybraných zemí, a to České republiky, Slovenska a Německa, které středoevropský trh částečně reprezentují, zjistit, jak obyvatelé vybraných zemí vnímají využití genderových stereotypů v reklamách a identifikovat rozdíly mezi těmito zeměmi i vybranými sociálními skupinami. Získané výsledky naznačují tomu, že takové rozdíly existují. V rámci sociálních skupin se jedná o vyšší citlivost, a tedy i riziko negativního vnímání ze strany mladších spotřebitelů, a především pak mladších žen. Porovnání mezi státy zase ukázalo mírně vyšší citlivost německého trhu.
Vedoucí práce: Petr Král
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses