Transformace business procesů do spustitelných aplikačních procesů - Tauchmanová, Michaela (2023)
Diplomová práce se zabývá transformací modelu business systému vytvořeného dle metodiky MMABP do spustitelných aplikačních procesů. Hlavním cílem diplomové práce je ověřit stávající přístup k transformaci modelu business systému a na základě tohoto ověření vhodně rozšířit nynější způsob transformace modelu business systému. Stávající způsob transformace vychází z modelu business systému vytvořeného dle metodiky MMABP, který je dále transformován do technologického modelu, na základě kterého je následně provedena implementace v nástroji Team Assistant od společnosti Neit Consulting, s. r. o. V první části diplomové práce je popsán současný stav poznání pomocí komentované rešerše. Dále jsou organizace, business procesy a jejich modelování a automatizace zasazeny do kontextu diplomové práce. Součástí jsou i metodika MMABP, která je použita pro modelování business procesů včetně popisu jednotlivých diagramů. Na závěr této části je popsán současný přístup k transformaci modelu business systému vytvořeného dle metodiky MMABP do spustitelných aplikačních procesů, který ve své práci navrhuje Pavelčák. Aby bylo možné naplnit stanovený cíl je v druhé části diplomové práce vytvořen model business systému z oblasti incident managementu s využitím metodiky MMABP. Tento model je dále transformován do technologického modelu dle stávajícího přístupu a to včetně popisu jednotlivých kroků. Poté je tento model implementován a jsou zdokumentovány všechny dílčí kroky transformace. V závěru této části je provedeno ověření postupu s konkrétními návrhy na jeho rozšíření. Toto rozšíření je poté detailně zapracováno do současného způsobu transformace. Upravený postup transformace modelu business systému do spustitelných aplikačních procesů je možné následovat krok po kroku při implementaci procesů v nástroji Tea