Role marketingu v cirkulární ekonomice – případová studie firmy IKEA - Ščerbej, Valentyna; Zeman, Jiří; Mokrejšová, Veronika, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Firmy po celém světě si stále více uvědomují přínosy a příležitosti, které přináší přechod k cirkulární ekonomice nejen pro jejich konkurenceschopnost, ale také pro celou společnost. Tato diplomová práce se věnuje tématu role marketingu v přechodu k cirkulární ekonomice a zaměřuje se na komunikační strategii společnosti IKEA. Cílem práce je zjistit, jak společnost IKEA prostřednictvím marketingu komunikuje principy cirkulární ekonomiky se spotřebiteli a jaký vliv tato komunikace má na motivaci a nákupní chování českých spotřebitelů. K dosažení cíle práce byl proveden výzkum ve formě případové studie, která zahrnovala analýzu komunikační strategie IKEA, obsahovou analýzu reklamních spotů a dotazníkové šetření. Na základě získaných výstupů byla společnosti IKEA poskytnuta doporučení, jak dále rozvíjet svou komunikační strategii a jaké marketingové nástroje využít pro zvýšení povědomí o cirkulární ekonomice a motivaci zákazníků k cirkulární spotřebě. Tato práce nabízí poznatky, které mohou být cenné nejen pro společnost IKEA, ale také pro další firmy, které se chtějí této problematice věnovat.
Vedoucí práce: Jiří Zeman
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses