Vývoj informačního systému pro studentský spolek - Yelizarova, Elizabeth; Vencovský, Filip; Staněk, Štěpán; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
V současné době se v mnoha firmách klade mnohem větší důraz na procesy a jejich optimalizaci. Bohužel u studentských spolků se tento trend tak často nevyskytuje. Obvykle se ve spolcích setkáváme s využitím volně přístupných programů nebo služeb, které ale mnohdy nepokrývají specifické požadavky spolků. Ať už se jedná o spolky studentské či jiné. Cílem diplomové práce je zjednodušit procesy spolků pomocí vhodného informačního systému a uvolnit čas pro kreativní myšlení. Informační systém bude stavěn na míru studentskému spolku 4FIS, působícím na Fakultě informatiky a statistiky na Vysoké škole ekonomické v Praze. Tato práce se zabývá všemi oblastmi zájmu, se kterými se obvykle spolek potýká. Jedná se například o personální oddělení, do kterého patří třeba správa členů a týmu. Dalšími oblastmi jsou finance, plánování rozpočtu nebo harmonogramy. Prvním krokem je zhodnocení současného stavu procesů a výběr těch, které jsou vhodné pro automatizaci a následné zhodnocení požadavků na zlepšení, získané z individuálních pohovorů s vedoucími i členy spolku. Následujícím krokem je vytvoření návrhu konkrétního systému. Návrh se řídí požadavky spolku, zákony UX, a vychází také z osobních zkušeností. Prototyp aplikace je zpracován pomocí programu Figma a byl následně několikrát testován. Posledním krokem je samotný vývoj prototypu. Výsledkem diplomové práce je prototyp systému, který studentskému spolku pomůže s rutinními, avšak nezbytnými operacemi.
Vedoucí práce: Filip Vencovský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: vývoj informačních systémů [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses