Sociální sítě a jejich role v ORM restaurací - Blahoutová, Lenka (2023)
Diplomová práce se zabývá tématem sociálních sítí z hlediska jejich možného vlivu na online reputation management stravovacích zařízení typu restaurace. Tato problematika je v současnosti velmi aktuální, neboť stále více subjektů v cestovním ruchu využívá k propagaci a komunikaci s veřejností sociální sítě. Cílem této diplomové práce je zhodnotit vliv sociálních sítí na reputaci vybraných stravovacích zařízení na příkladu porovnání sociální sítě Facebook a cestovatelského portálu TripAdvisor. Práce si dále klade za cíl identifikovat klíčové aspekty, které mohou pozitivně či negativně ovlivnit záměr navštívit restauraci. Teoretická část práce je tvořena celkem čtyřmi kapitolami, které jsou věnovány aktuálnímu stavu poznání dané problematiky. Výzkumná část práce se poté zabývá komparací vybraných recenzních platforem z hlediska systémů a principů vytváření hodnocení. V této části je rovněž provedena analýza online recenzí za účelem identifikace klíčových hodnocených aspektů a celkového vlivu sociálních sítí na reputaci restaurací. Přínosem práce je celkové zhodnocení problematiky využívání sociálních sítí v rámci procesu řízení online reputace stravovacích zařízení typu restaurace.