Analýza cestovního ruchu v uzavřené zóně Černobylu a perspektivy jeho rozvoje - Rusina, Anastasiia (2023)
Cílem diplomové práce je zhodnocení stavu cestovního ruchu a zjištění možnosti dalšího rozvoje cestovního ruchu v uzavřené zóně Černobylu a také analýza uzavřené zóny Černobylu jako turistické destinace temného cestovního ruchu. Hlavním přínosu práce je hodnocení akruálního stavu uzavřené zóny Černobylu v rozmezí cestovního ruchu pomoci kvalitativního výzkumu. V teoretické částí práce byly vysvětlení klíčové pojmy související s temným cestovním ruchem a typologii a kategorii temného cestovního ruchu. Praktická část je věnovaná analýze odpovědí respondentů řízených rozhovorů a dotazníkového šetření. Doporučení jsou prováděné na základě teoretických poznatků získaných při zpracování analýzy vybrané turistické destinace.