Analýza cestovního ruchu v uzavřené zóně Černobylu a perspektivy jeho rozvoje - Rusina, Anastasiia; Štemberk, Jan, 1977-; Černý, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Cílem diplomové práce je zhodnocení stavu cestovního ruchu a zjištění možnosti dalšího rozvoje cestovního ruchu v uzavřené zóně Černobylu a také analýza uzavřené zóny Černobylu jako turistické destinace temného cestovního ruchu. Hlavním přínosu práce je hodnocení akruálního stavu uzavřené zóny Černobylu v rozmezí cestovního ruchu pomoci kvalitativního výzkumu. V teoretické částí práce byly vysvětlení klíčové pojmy související s temným cestovním ruchem a typologii a kategorii temného cestovního ruchu. Praktická část je věnovaná analýze odpovědí respondentů řízených rozhovorů a dotazníkového šetření. Doporučení jsou prováděné na základě teoretických poznatků získaných při zpracování analýzy vybrané turistické destinace.
Vedoucí práce: Jan Štemberk
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses