Implementace informační bezpečnosti pro organizace základního vzdělávání - Mráz, Petr; Hološka, Jiří, 1983-; Kubů, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Cílem této diplomové práce je navržení příručky informační bezpečnosti pro vedení základní školy. Na základní školy je v této práci pohlíženo částečně jako na organizace malého až středního rozsahu. Pro dosažení tohoto cíle je využita induktivní metoda používající techniky pozorování, analýzy dokumentů a rozhovoru. Aplikováním metody je popsán stav informační bezpečnosti na základních školách. Jsou identifikovány a popsány relevantní bezpečnostní materiály z prostředí Spojených států amerických, Evropské unie a České republiky. Na základě těchto poznatků je vytvořen seznam návrhů bezpečnostních opatření. Návrhy opatření je následně konfrontovány se zkušenostmi zaměstnanců základních škol. Pro doplnění těchto opatření jsou představeny softwarové nástroje, které lze využít k realizování opatření.
Vedoucí práce: Jiří Hološka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses