Vývoj a problémy odvetvia automobilového priemyslu v dobe epidémie COVID 19 - Szarková, Barbora; Šaroch, Stanislav, 1970-; Šváb, Patrik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Bakalárska práca sa zaoberá vývojom a problémami odvetvia automobilového priemyslu v dobe pandémie COVID 19. Cieľom práce je identifikovať vplyv pandémie na automobilový priemysel so zameraním na územie Európskej Únie. Pre dosiahnutie daného cieľa, práca skúma vývoj produkcie, nových registrácií motorových vozidiel a analyzuje vývoj rentability tohto sektoru. V prvej kapitole je vymedzený automobilový priemysel, jeho špecifiká, vývoj a dôležitosť. Ďalej kapitola predstavuje profily vybraných najväčších európskych automobilových výrobcov. Druhá kapitola približuje metodológiu, spôsob výpočtov skúmaného ukazovateľa, rentability, a možné limitácie výsledku. Neskôr, v tretej kapitole, je skúmaný vývoj produkcie a predaja motorových vozidiel na území EÚ so zameraním na roky 2020 až 2021. Posledná, štvrtá kapitola sa venuje analýze vývoja vybraných finančných ukazovateľov a rentability zvolených automobilových spoločností EÚ v rokoch 2018 až 2021. Záver práce je venovaný zhodnoteniu vplyvu pandémie na vývoj odvetvia, jeho celkovej rentability a posúdeniu potenciálneho vývoja tohto sektoru v blízkej budúcnosti.
Vedoucí práce: Stanislav Šaroch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses