Veganství v současné české populaci - Krajícová, Michaela (2023)
Tato diplomová práce se zaměřuje na fenomén veganství v současné populaci v České republice. V teoretické části je představeno veganství, a to z pohledu jeho historie nebo z důvodů, které lidi k veganství vedou. Následně je pozornost zaměřena na veganské výrobky, a to včetně veganského označení těchto výrobků. Pro lepší pochopení jsou představeny i základní marketingové pojmy, které s veganskými výrobky úzce souvisí, jako je například spotřebitelské chování zákazníka, green marketing nebo greenwashing. V druhé polovině práce je provedeno dotazníkové šetření. Následně jsou na základě získaných dat statisticky vyhodnoceny předem stanovené hypotézy. Získaná data jsou dále vyhodnocena a diskutována v kontextu provedené rešerše v teoretické části.