Veganství v současné české populaci - Krajícová, Michaela; Syrovátka, Oldřich; Kratochvíl, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Tato diplomová práce se zaměřuje na fenomén veganství v současné populaci v České republice. V teoretické části je představeno veganství, a to z pohledu jeho historie nebo z důvodů, které lidi k veganství vedou. Následně je pozornost zaměřena na veganské výrobky, a to včetně veganského označení těchto výrobků. Pro lepší pochopení jsou představeny i základní marketingové pojmy, které s veganskými výrobky úzce souvisí, jako je například spotřebitelské chování zákazníka, green marketing nebo greenwashing. V druhé polovině práce je provedeno dotazníkové šetření. Následně jsou na základě získaných dat statisticky vyhodnoceny předem stanovené hypotézy. Získaná data jsou dále vyhodnocena a diskutována v kontextu provedené rešerše v teoretické části.
Vedoucí práce: Oldřich Syrovátka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses